Blogi

Syyskauden aloitus 2019

Seuran syyskausi on alkanut, ja kaikkien ryhmien treenit jatkuvat jälleen kesän jälkeen.

Uusille treenaajille tarkoitetut kokeilupäivät pidetään 17.8. ja Espoopäivänä 31.8. salillamme Tapiolan urheiluhallilla.
17.8. 8-13 -vuotiaat klo 17-18 ja yli 14-vuotiaat klo 18-20.
31.8. 8-13 -vuotiaat perheineen klo 18-19 ja yli 14-vuotiaat klo 19-21.
Tervetuloa!

Myös myöhemmin syksyllä uudet treenaajat ovat tervetulleita.

19.8. alkaen siirrytään uusiin treeniaikoihin
Maanantai 19:30 – 20:45
Keskiviikko 19:00 – 20:30
Lauantai 18:00 – 19:00 ja 19:00 – 21:00

Syyskauden aloitus

Espoon Taidon syyskausi on alkanut. Taidon peruskurssille pääsee mukaan koko syyskuun ajan. Nuorten ja aikusten harjoitukset ovat maanantaisin ja keskiviikkoisin, juniorien lauantaisin. Nuori, aikuinen tai juniorin huoltaja: ota yhteyttä ja kysy aloittamisesta!

Muut, muistakaa päivittää lisenssinne ja jäsenyytenne. Tällä kaudella kumpikin tehdään kätevästi Suomisportin kautta. Lisää tietoa seuran ja lajiliiton sivuilta.

Continue reading

Unohtaminen on mahdollisuus aloittaa alusta

Olen pitänyt taidoharrastukseni aikana muutamia useamman kuukauden treenitaukoja. Syyt näihin ovat olleet vaihtelevia, mutta kertaakaan ne eivät ole olleet suunniteltuja. Olisin siis jatkanut harjoittelua, elleivät ulkoiset syyt olisi pakottaneet muuhun. Niin tai näin, joka kerta tatamille palatessa kaikki tuntuu unohtuneen.

Taidoka kuitenkin mukautuu tilanteeseen. Jos taido-osaaminen on unohtunut, on myös hyvin mahdollista, että myös taido-osaamattomuus on. Kun huonosti tai väärin opitut tavat ovat unohtuneet, ne voi opetella uudestaan, tällä kertaa paremmin. Ja paras kohta aloittaa korjauksensa on kaikista perustavanlaatuisimmasta asiasta eli kamaesta.

Kerralla ei kuitenkaan tarvitse ryhtyä mestariksi. Sovella senhetkistä osaamistasoasi ja pohdi, mitä kamaessa täytyy ottaa huomioon ja mikä ei vielä toteudu. Etenkin jos edellisellä yhtäjaksoisella harjoittelukaudella sait jatkuvasti palautetta samasta asiasta, keskity siihen. Näitä voivat olla esimerkiksi

  • hengitys
  • kamaen leveys
  • jalkojen kulmat
  • hotate
  • hartioiden rentous
  • pään asento

Alkeiskurssilla ei tehdä pelkkää kamaeta, koska se olisi vasta-alkajalle tylsää, mutta taidoa aiemmin harrastaneena osaat (toivottavasti) arvostaa hyvää kamaeta. Opeta siis itseäsi ikään kuin olisit loputtomalla kärsivällisyydellä varustettu aloittelija. Varaa muutama vapaatreenikerta pelkälle kamaelle, tai tee tätä kotona. Halutessasi voit hitaasti siirtyä eteenpäin vaikeampiin, mutta edelleen ei-soveltaviin asioihin, kuten hengitystekniikka, muut kamaet, tsuki, maegeri, tai tekniikkaluokkien muodot.

Uusia alkuja

Tavataan sanoa “uusi vuosi, uudet kujeet”, ja uusia kujeita on todella keksitty. Seuratoiminta on saatu vauhdilla käyntiin, kun tiedotusjaosto kokousti vuoden ensimmäisellä viikolla, taidojaosto tällä viikolla. Osallistuminen oli kiitettävää sekä jäsenten lukumäärän että ilmi tuotujen ajatusten suhteen. Ja mikä tärkeintä, innokkaille tekijöille löytyi vastuutehtäviä, tai vaihtoehtoisesti vastuutehtävät löysivät tekijänsä.

Continue reading

Espoon Taidon 20-vuotisjuhlaleiri

Lämpimästi tervetuloa Espoon Taidon 20-vuotisjuhlaleirille!

Tule syventämään osaamistasi taidon kehonhuollosta, tekniikoista ja ottelusta. Leirillä päästään oppimaan taidon täysmestarilta Tani Tetsutarolta (8. dan soshihan), jolle on kertynyt kokemusta aivan taidon alkuajoilta lähtien. Harjoittelemme viikonloppuna 7.-8.11., ja lauantai-iltana nautimme ravintolaillallisen onnitellen samalla seuran perustajaa, Antti Nevasta (4. dan renshi). Nykyisten taidokoiden lisäksi myös tauolla olevat, taidoa kokeilevat, muiden lajien harrastajat, sukulaiset ja ystävät ovat tervetulleita. Katso ilmoittautumisohjeet ja lisätiedot kutsusta.