Uusia alkuja

Tavataan sanoa “uusi vuosi, uudet kujeet”, ja uusia kujeita on todella keksitty. Seuratoiminta on saatu vauhdilla käyntiin, kun tiedotusjaosto kokousti vuoden ensimmäisellä viikolla, taidojaosto tällä viikolla. Osallistuminen oli kiitettävää sekä jäsenten lukumäärän että ilmi tuotujen ajatusten suhteen. Ja mikä tärkeintä, innokkaille tekijöille löytyi vastuutehtäviä, tai vaihtoehtoisesti vastuutehtävät löysivät tekijänsä.

Tässä olisi kuva tiedotusjaoston kokouksesta, mutta kukaan ei tajunnut kuvata. Korvaukseksi kuva taidojaostosta pohtimassa alkavan vuoden opetusta.

Omalla kohdallani alkaa nyt neljäs vuosi seuran tiedottajana, ja kiitos syyskokouksen ja innokkaiden vapaaehtoisten, seuran tiedotusjaosto on nyt olemassa muutenkin kuin nimellisesti. Nyt kun ns. nakittaminen on mahdollista, kaikkia viestinnän osa-alueita ei tarvitse hallinnoida itse, ja resursseja uudistamiseen löytyy. Tiedotusjaoston kokouksen jäljiltä ollaankin ehditty jo toteuttaa nämä:

Sosiaalinen media

Kaksi seuran jäsentä ilmoittautuivat vapaaehtoisiksi some-vastuuhenkilöiksi. Toinen vastaa Facebookista, joka on ollut jo aiemminkin käytössä, mutta nyt suunnitelmissa on kirjoittaa statuksia säännöllisemmin. Lisäksi seurassa on mietitty jo jonkin aikaa Instagram-tilin perustamista. Muuten seuran Instagramin käyttöön pätee samat asiat kuin Facebookiin: On valittu vastuuhenkilö, ja säännöllistä kuvien lähettämistä on luvassa. Vastuullisten lisäksi osalle seuran jäsenistä on myönnetty editointioikeudet näihin, ja myös lopuilta jäseniltä peräisin oleva materiaali on tervetullutta.

Kotisivujen ulkoasu

Seuran kotisivuille on suunnitteilla monia muutoksia, ja tässä on niistä ilmeisin. Kuten näkyy, täällä on jo nyt hieman erinäköistä kuin aiemmin. Uusi teema on toivottavasti esteettinen ja ei ainakaan hankaloita tiedon löytymistä. Ulkoasun muutos oli minulle tilaisuus toteuttaa sivustoa enemmän itse ja näin olla enemmän hallinnassa siitä, miltä kukin sivuston osa näyttää. Myös yksittäisille sivuille on pikkuhiljaa tulossa sisällöllisiä muutoksia.

Blogin käyttöönotto

Sivuston blogi on nyt avattu muullekin kuin virallisille tiedotteille. Kirjoitukset ovat suunnattu erityisesti heille, jotka haluavat tietää tarkemmin mitä seurassa tehdään. Aiheissa tämä tarkoittaa kaikkea seuratoiminnan, taidoteorian ja yksittäisten harjoitteiden välillä. Tavoitteena on olla avoimempi toiminnastamme sekä kanssataidokoille että lajiin tutustuville. Tiedän myös, että seuran jäsenillä on lajista ajatuksia, joita he haluavat tuoda julki. Kirjoitusintoiset, ottakaa siis yhteyttä!

Tapahtumakalenteri

Kalenteri on oma projektini, joka syntyi suurilta osin omista tarpeistani, mutta oletan sen olevan hyödyllinen myös muille. Tarkoitus on täydentää Suomen Taidon tapahtumatiedotusta niin, että kaikki osallistujan kannalta tarpeelliset tiedot ovat koottuna yhteen paikkaan. Tapahtumakalenteria ovat tervetulleita käyttämään kaikki Suomessa toimivat taidokat, mutta jää nähtäväksi olenko minä ainoa hyötyjä. Ei haittaa vaikka olisinkin, sillä tästä järjestelmällisestä tapahtumalistauksesta on hyötyä ainakin sähköposteja kirjoittaessa. Hävittävää on siis aika vähän.

Tässä oli vasta tiedotusjaostoa koskevat, niistäkin vain jossain määrin toteutuneet uudistukset. Paljon muutakin uutta on suunnitteilla, mutta niistä lisää, kun aika on kypsempi. Korvanappiin saamani tiedon mukaan myös taidojaoston suunnitelmista on luvassa blogikirjoitus. Lopuksi muistutan vielä, että seuran viestinnän tulisi palvella jäseniä, ja tähän tarkoitukseen mikään palaute ei ole liian pientä eikä suurta. Muistattehan siis kertoa, mikä toimii ja mikä ei.